logo-rotaryproject

BESTELLEN?


Ben jij een Corona held en kan je onze gratis gelaatsschermen goed gebruiken om je werk veiliger uit te voeren?

Dien dan een aanvraag in via
info [at] rotaryproject [punt] be.
Vermeld aub voor wie de schermen bedoeld zijn en hoeveel stuks je nodig hebt (verpakt per 15 stuks).

Haarspelden kan je online aankopen via crowdselling.be aan 1,00 € / stuk (excl. verzendingskosten).

De opbrengst van de haarspelden verkoop herinvesteren we integraal in dit project om extra grondstoffen voor onze 3D-printers aan te kopen. Want zo lang we grondstoffen hebben, blijven we produceren!


MIJN VERHAAL

Op 9 juni 2020 zat het hele land midden in de COVID-19 crisis. Ik kreeg een telefoontje van de voorzitter van Rotaract Antwerpen-Noord met de vraag of ik mijn creativiteit kon los laten op een project van Rotary. Hijzelf wist kon mij niet veel vertellen over het project, maar hij was er van overtuigd dat ik de geknipte man was voor de job. Hierop ben ik opgebeld geweest door Ilse, één van de drijvende krachten achter dit project.

In een korte video-call is mij wat meer verteld over het lopende project. Aan het einde van die call was het nog steeds chaos in mijn hoofd. Ik zou meegaan naar enkele corporate partners om videobeelden te maken en foto's te trekken. Al dit beeldmateriaal zou ik dan in een promo-filmpje moeten gieten.

Op dat moment heb je twee keuzes: springen of terugdraaien. Ik heb voor het eerste gekozen. Ik ben gewoon in het onbekende gesprongen en we zien wel waar we uiteindelijk belanden. En daar sta ik dan. Totaal nog geen besef van wat het project juist inhoud en wat me dus te wachten staat.

We zijn intussen 24 juni 2020, de eerste draaidag voor het fameuze project. Gepakt en gezakt wacht ik de komst van Ilse af. Samen gaan we een ganse dag rondtoeren, in de hoop om een succesvolle dag te hebben en de beste shots te kunnen maken.
Kleine kanttekening: ik ken Ilse dus helemaal niet, ik stap zo dadelijk in de auto met een vrouw die mij totaal onbekend is.

De eerste draaidag loopt enorm gesmeerd. Alles verloopt vlot en we amuseren ons super hard. Hoewel we slechts 5 minuten totale onbekenden waren voor elkaar, hebben we elkaar snel gevonden en zaten we vrijwel meteen op éénzelfde lijn. De trend was gezet en ons filmavontuur kon gewoon verder!

Enkele weken later hebben we nog een tweede draaidag ingepland. Ook deze dag verliep zoals we gehoopt hadden. Met de nodige dranken en spijzen zijn we de dag weer vlot doorgekomen. Aan het einde van de draaidag zijn we moe maar voldaan. Uiteindelijk zijn we toch blij dat de dag voorbij is. We trakteren onszelf (nee, eigenlijk trakteert Ilse mij) op een fijn diner aan een jachthaven. Een goeide fles Sancerre en een Bouillabaisse met kreeft. Het is meer dan ooit verdiend.

Aan het einde van ons diner neemt Ilse haar gsm en begint te filmen. Ik krijg de vraag die iedereen die voor mijn camera heeft gezeten ook gekregen heeft: "Christophe, waarom ben jij in dit project gestapt?"
Net als iedereen moet ik hier even over nadenken. Maar ik kan toch de juiste woorden vinden om mijn engagement voor dit project te omschrijven. Dit worden beslist de laatste beelden die in het filmpje zullen verwerkt worden. Het komt er eigenlijk op neer dat ik dit zei:

"Ik heb eigenlijk geen idee waarom ik hieraan begonnen ben. Maar op mijn reis doorheen dit project heb ik een heleboel waanzinnig mooie mensen leren kennen. Mensen die stuk voor stuk het beste van zichzelf en hun expertise hebben gegeven om dit project te maken tot wat het uiteindelijk is uitgegroeid. Mensen die stuk voor stuk zo'n belangrijke schakel zijn in deze ketting. Voor mij een bewijs dat het project gaat om netwerken die werken. Een prachtig verhaal en dankbaar dat ik er toch een klein beetje deel van mocht uitmaken."

Maar nu begint het echte serieuze werk. Het bekijken van alle beelden en een selectie maken van de beste shots. Het knippen, plakken, nog meer knippen, opnieuw beginnen, vloeken, opgeven, nog maar eens opnieuw beginnen en afmonteren. Met vallen en opstaan slaag ik er na 2 maanden eidenlijk in om een promotiefilmpje te maken van dit waanzinnige project. Een filmpje waar ik eindelijk trots op kan zijn.

En dan is het eindelijk zo ver! Een corona-veilige première samen met de belangrijkste schakels uit de ketting. Ik heb alles zorgvuldig voorbereid en voor elke partner een USB voorzien met een persoonlijke boodschap en de de film. Wat ik enkel niet had ingecalculeerd, was dat ik mijn eigen première gewoon zou vergeten. Ik geef het toe, als ik niks in mijn agenda zet, vergeet ik het gewoon.

Welgeteld 1 uur en 19 minuten. Dat is de tijd dat ik grandioos en gênant te laat aankom op de voorstelling. Ik moest er wel zijn, want ik ben de enige die de film heeft. Ik trek mezelf er aan op dat elke belangrijke persoon gênant te laat mag komen, maar niet ik en al zeker geen uur en 19 minuten. Zelfs het acceptabele academische kwartier is volledig aan mij voorbij gegaan. Maar soit, ik ben er en na die pijnlijke "Walk Of Shame" schuif ik mijn benen onder de tafel, drink enkele glazen wijn en verontschuldig mezelf tot in het oneindige.

De film wordt vertoond. Met glunderende ogen kijk ik naar het eindresultaat (hetwelke ik wellicht al 74354 keer gezien had.... Met trots kijk ik naar de gasten en zie hen met bewondering naar de beelden kijken. Het is mooi, grappig en oprecht. Een oorverdovend applaus weerklinkt wanneer de laatste noten van de muziek nazinderen. Het kan natuurlijk ook aan de akoestiek gelegen hebben maar het was toch een klein applaus.

Dankbaar voor alle mooie mensen die ik heb mogen leren kennen tijdens de opnames.
Dankbaar voor het vetrouwen en de feilloze samenwerking doorheen dit volledige project.
Dankbaar voor de appreciatie en de lovende woorden over het eindresultaat.

Gewoon dankbaar.
Christophe


PROJECTPARTNERS
Van Roey Turnhout | Group Joos Printing | AZ Turnhout | 3D Online | Maatwerkbedrijf A kwadraat | Fonds Vinci | CloudAtWork | KU Leuven | LUCA School of Arts | iDNA | Nice 3D print | Metaalwerken Verloy | Trideus

ROTARY/ROTARACT
Antwerpen-Noord | Antwerpen-Amerloo | One World | Voorkempen | Wilrijk-Terbeke | Turnhout | Rotaract Antwerpen-Noord


LinkedIn
Facebook